18 juni 2022
11:30

IK Vista

Oavgjort även i returen mot LSSK

I NHL hade det kallats för ett back to back-möte när vi på kort tid mötte LSSK igen, men den här gången på deras hemmaplan. Sommarens första värmebölja hade hittat även till Lekeryd och vattnet flödade i både hinkar och flaskor. Frågan som alla ställde sig: Skulle IK Vista bli första laget att sno en seger från LSSK 2022?

1:a perioden
Precis som i den föregående matchen är det jämnt med en liten fördel till LSSK som vårdar bollen något bättre. Vistaspelarna är dock lite mer aggressiva och i den elfte minuten vinner Pelle bollen på motståndarnas planhalva och dunkar in bollen högt bakom hemmamålvakten och 0-1 är ett faktum. Tre minuter senare bryter Vidar ett anfall från hemmalaget och hittar Noel på djupet som enkelt rullar in bolllen till 0-2. I den sjuttonde minuten slår en back i hemmalaget en långboll som friställer en lagkompis som påpassligt kan peta in reduceringen till 1-2. Innan perioden är över lyckas de rödklädda gästerna också få in trean. Zander kastar ett långt inkast till WIde som bjuder sin motståndarback på en rejäl åktur innan han placerar in bollen i bortre hörnet. 1-3 är resultatet i paus.

2:a perioden
Publiken hinner knappt sätta sig innan domaren blåser för ytterligare ett mål. Den här gången är det hemmalaget som reducerar till 2-3 genom ett långskott som tar i ribban där en hemmaspelare är hetast på returen och lyckas få in bollen. I periodens sjunde minut hittar Alexander till Pelle med ett inkast. Pelle vänder bort sin back och slår en djupledsboll till Wide som ensam med målvakten kan rulla in 2-4. Nästa mål föranleds även det av ett inkast, men det är hemmlaget som förvaltar ett långt inkast med att fri med Olle i mål göra 3-4, som också står sig till matchens andra periodvila.

3:e perioden
Perioden är bara två minuter gammal när Vista gör en snabb omställning genom Jonathan som driver bollen över mittplanen för att sedan slå en passning till höger där Viggo strax utanför straffområdet på ett tillslag dunkar in bollen via främre stolpen till 2-5. LSSK reducerar omgående till 3-5 när bortaspelarna inte får bort bollen från eget straffområde och i entilltrasslad situation slås bollen i nät. 3-6 kommer endast två minuter senare när Pelle erövrar boll på kanten, springer ifrån försvararna och iskallt rullar in bollen mellan benen på hemmamålvakten. Avgjort? Nja. Hemmalaget gör både 4-6 och 5-6 och med matchens sista spark lyckas de turligt, via ett Vista-ben, överlista Olle och matchen slutar 6-6.

Sammanfattning:
Om föregående möte med LSSK kändes som en seger kändes det här definitivt som en förlust. Hemmalaget är duktiga på att rulla boll på egen planhalva, men Vistas presspel ställde till stora problem och flera av målen tillkom genom bollvinster på mitten och snabba omställningar. Tyvärr finns inte skärpan och aggressiviteten framför eget mål och ett par av hemmalagets mål tillkommer genom att vi tyvätt är lite för snälla. I den här matchen var vi helt klart värda mer, men det är trots allt målen som räknas i slutändan och det är trots allt kul att avsluta våren med en fin prestation. Dagens plus, stjärna, ros osv går helt klart till LSSK:s tränare Mattias Andersson som inte bara hejar och uppmuntrar det egna laget utan också applåderar och berömmer våra spelare när de gör något bra. Trots att Mattias också har spelare i laget som inte har samma fysiska förutsättningar som alla andra låter han alla spela lika mycket och hans uppförande före, under och efter matchen är det som spelare, ledare och framförallt publiken tar med sig från dagens match.